Care este personajul vostru preferat?

Ce parere aveti despre romanul Epitetele Iubirii?

marți, 13 septembrie 2011

Geshe Rabten - Meditaţia şi viaţa cotidiană (Lansare de carte)



Ieri a avut loc la librăria Cărtureşti (în parteneriat cu editura Herald) o întâlnire cu unul dintre primii elevi ai Maestrului de meditaţie Geshe Rabten. Spre dezamăgirea mea nu i-am memorat numele,însă putem face o excursie fotografică:













GESHE RABTEN RINPOCHE s-a născut în Tibet în 1920 şi a fost un Maestru de meditaţie deplin realizat. În 1964 devine unul din asistenţii de filozofie ai S.S. Dalai Lama. El a fondat în Europa mai multe centre unde se studiază buddhismul tibetan: Rabten Choeling în Elveţia, Tashi Rabten în Austria, Ghe Phel Ling în Italia, Centrul Tibetan în Germania. Se poate spune, pe drept cuvânt, că Geshe Rinpoche a fost principalul fondator al unei tradiţii pure şi complete a Dharmei în Europa.

Cartea de faţă Meditaţia şi viaţa cotidiană cuprinde două învăţături de mare însemnătate: „Stările conştiinţei" şi „Meditaţia şi viaţa cotidiană". Stările conştiinţei tratează despre unul dintre subiectele cele mai importante ale buddhismului. Mintea sau conştiinţa nu este o simplă temă comună religiilor şi filozofiilor, ci reprezintă, de fapt, punctul central al tuturor trăirilor noastre, însăşi caracteristica ce distinge fiinţele de restul fenomenelor existente. Cea de a doua parte a volumului, Meditaţia şi viaţa cotidiană, conţine instrucţiuni indispensabile tuturor celor care doresc să se dedice în mod serios practicii meditaţiei. Graţie măiestriei sale pedagogice, Geshe Rabten a creat o metoda clară şi accesibilă, la îndemâna oricărei persoane ce se dedică practicii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept comentarile dumneavoastra mai jos.