Care este personajul vostru preferat?

Ce parere aveti despre romanul Epitetele Iubirii?

marți, 4 octombrie 2011

Andrei Ruse - Dilăr pentru o zi



Ultimul roman al scriitorului şi poetului Andrei Ruse este o creaţie genială, care balansează între limbajul de argou şi neologismele jargonizate. Asemeni unui cerşetor expert în şlefuirea diamantelor, personajul principal ne descrie lumea drogurilor din exterior, cât şi din interior.
Acțiunea decurge în Bucureştiul zilelor noastre, unde polițistul Radu (proaspăt transferat la secția Antidrog) îşi doreşte pentru binele familiei şi repectul colegilor de sediu să prindă un traficant de droguri periculos. Florin, un foarte bun prieten polițist, îl indrumă spre dealer-ul Dan. La scurt timp după ce se întâlnesc, Radu află că planul lui este dat peste cap de simplu fapt că-i fratele lui Florin. Oscilând de-a lungul cărții între a-l prinde sau nu pe "dilăr", personajul nostru experimentează "țara minunilor".
Dintre toate romanele despre droguri/drogați, pe care le-am citit (Junkie de William S. Burroughs, Fear and loathing in Las Vegas de Hunter S. Thompson, Recviem pentru un vis de Hubert Selby Jr., Pe drum de Jack Kerouac sau Confesiunile unui opioman englez), Dilăr pentru o zi ne oferă nu doar doza literară de adrenalină, dar şi umorul presărat cu filozofii existențialiste de tip nietzscheene sau à la Charles Bukowski.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept comentarile dumneavoastra mai jos.