Care este personajul vostru preferat?

Ce parere aveti despre romanul Epitetele Iubirii?

vineri, 1 ianuarie 2016

TOP 10 Cele mai bune cărți din anul 2015

Salutare tuturor! Numele meu este Cristi Giambașu, iar azi am să vă prezint top 10 cele mai bune cărți, pe care le-am citit, din anul 2015. Înainte de a începe topul, țin să menționez câteva detalii: 1. Din păcate pentru unii, nu veți găsi romane ca "Zona Zero" de Lavinia Călina, "Viky, nu Victoria" de Cristina Nemerovschi sau "Amanții 3.0" de Corina Ozon, deoarece nu le-am citit. Am să scriu doar despre cele mai bune 10 cărți (repet) pe care le-am citit. 2. Vor apărea doar cărțile, care mi-au plăcut, deci NU SYLVIA DAY-Revelația. 3. Puteam să fac acest top din decembrie 2015, ca alții, însă am decis să fie pe 1 ianuarie 2016, fiindcă apar lansări de carte și în ultima luna a anului. 4. N-am să mai realizez de acum înainte recenzii video pe YouTube. Îmi pare rău fanii mei, care mă urmăriți. Motivele sunt personale. Acestea fiind spuse, let's start the business!
NO. 10
Romanul lui Chris Simion decurge de-a lungul a 40 de zile. 40 de zile de spovedire. 40 de zile de sacru și profan. 40 de zile unde filozofia vieții se îmbină perfect cu spiritualismul. O carte, din care poți ușor scoate citate după citate: "Dacă aș sta să-l caut pe Dumnezeu în chitanțe, facturi, acatiste și taxe... cred că aș găsi un Dumnezeu hipster", "Iubești nu ca să-ți fie împărtășită dragostea, ci ca să-i umpli celuilalt golul din el. Omul e ca un vas. Se umple sau se golește în funcție de ceea ce trăiește.", "În toate experiențele mari există un mesaj", etc.
NO. 9
De la un roman trecem direct la un volum de povestiri. Publicate în volumul "Povestiri cu final schimbat", București, Editura Art, 2013, este înregistrată special pentru Radio România pe 26 iulie 2015 de către Studioul Mihai Zirra. Cele 18 povestiri sunt unele mai amuzante ca celelalte, fiind citite într-un mod inedit, care sigur nu te vor lăsa indiferent și, de ce nu, pe unele dintre ele vei avea ocazia să le memorezi și da mai departe...
NO. 8
"La Femme au Miroir" a fost publicată de către Eric-Emmanuel Schmitt la editura Albin Michel, Paris în 2011. Editura Humanitas a botezat-o în 2015. Prezintă viața ariadnică a 3 personaje feminine aparent total diferite: Ana din Bruges, Hanna din Viena și Anny de la Hollywood. Nici erele nu coincid. Ai senzația că citești 3 romane incorporate. Asta te face să te simți fascinat de gândurile autorului. Asta înseamnă literatură postmodernistă.
NO. 7
După ce-am citit romanul de debut al editorului Alexandru Voicescu, am meditat o zi și o noapte asupra lui. Este combinația perfectă între realitate și ficțiune, unde un om poate să-și schimbe viața prin puterea unei idei. O carte demnă să fie tradusă atât în Europa , cât și în Asia și, de ce nu, în S.U.A.
NO. 6
"Universul a început cu un bang și s-a terminat cu un sărut, ca toate marile iubiri.". Volumul de povestiri a autoarei Ana Mănescu se împarte în 10 povestiri una mai captivantă ca cealaltă. Scriitoarea a croșetat între oniric și romantic.
NO. 5
Anul 2015 s-a dovedit prolific pentru tânăra scriitoare. După un volum de povestiri lansat în aprilie-mai anul anterior, a urmat "stresul dintre orgasme". O carte genială, complexă și plină de evenimente neașteptate. Dacă "Alter.ego" a propulsat-o pe Ana Mănescu în crunta lume literară, al doilea roman o ridică la stadiul de legendă vie. Merită să țineți minte numele ei.
NO. 4
În 2014 s-a bucurat de peste 1 milion de cititori online. În 2015 s-a bucurat de succes în vânzări, fiind un best seller național cot la cot cu "50 Shades Of Grey". Povestea semi-amizantă dintre autor și fosta lui iubită, Ramona, a intrat în lumea multor cititori, creând un trend greu de egalat. Mulți s-au speriat când au citit titlul, însă vă voi zice doar atât: DON'T WORRY! THERE'S NO SUGAR.
NO. 3
"Neverland" a fost de departe cel mai incitant roman, pe care l-am citit în 2015. Mi-a plăcut așa de mult, încât nu mai știam dacă să țin sau nu cu personajul principal. Un roman dinamic și dark în antiteză cu coperta cărții. Uneori înduioșător, alteori funebru, dar niciodată plictisitor. Merită să-l citiți cel puțin o dată în viață.
NO. 2
Pe 3 iunie 2014 Stephen King și-a lansat primul roman din trilogia "Finders Keepers" intitulat "Mr. Mercedes". Nu doar cititorii au fost entuziasmați, ci și criticii. A primit în 2015 Premiul Edgar Allen Poe pentru Cel mai bun roman Mistery din America. El a zis că este primul său "hot boiled-detective book". Ce a vrut să spună prin asta? Vă las să-l citiți și voi & să vă convingeți. Este groasă cartea, dar captivantă.
NO. 1
Nu doar cartea anului 2015, ci și surpriza anului este și va rămâne HOLY COW de David Duchovny (Editura Polirom). Actor și producător american cunoscut prin seriale ca Dosarele X sau Californication, David este și, mai nou, cântăreț de muzică rock, lansându-și albumul tot în 2015. Romanul "Holy Cow", care ne trimite adesea cu gândul la "Ferma Animalelor" de George Orwell și "Pânza lui Charlotte" de E.B. White, este o parabolă despre societatea contemporană și regulile sale rigide. Plină de umor și originalitate, cartea n-ar trebui să se numească "Holy Cow", ci Holy Cool. Acestea au fost alegerile mele pentru anul 2015. Care sunt cărțile voastre preferate ale anului, care a trecut?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Astept comentarile dumneavoastra mai jos.